1. Neem een gewenningsperiode in acht

De FitFlop is ontwikkeld om de druk op de onderkant van je voeten te verlichten waardoor je op de meest comfortabele schoenen loopt die je ooit gevoeld hebt! Je kunt in het begin spierpijn of
andere lichte veranderingen merken. Wil je de eventuele spierpijn of ander ongemakjes voorkomen dan adviseren wij om eerst te wennen aan je FitFlop door er niet gelijk een hele dag op te lopen.
Begin met een paar uurtjes en bouw dit uit naar een hele dag.Het kan overigens geen kwaad om je FitFlop gelijk de hele dag te dragen en bovendien zal niet iedereen de spierpijn ervaren. Het is zeer persoonlijk wat een ieder ervaart.

2. De juiste maat FitFlop™ bepalen

Welke technologie past bij jou?

De juiste maat bepalen:

Voor het comfort en het beste resultaat van de voordelen van de FitFlop is het belangrijk dat je FitFlop niet te groot of niet te klein is. Hieronder volgen een paar tips waarmee je kunt controleren of jij de juiste maat hebt.

Hoe kies ik mijn maat?
De maten van de FitFlop zijn standaard Europese maten. Voor de dames is de maatrange maat 36 tot en met 42 (sommige modellen 43); voor de heren maat 41 tot en met 47. FitFlop levert zijn schoenen in hele maten dus als je een halve maat hebt dan rond je dit naar boven af. Stel je hebt maat 37 1/2 dan moet je voor maat 38 kiezen. Twijfel je over je maat dan hebben wij een handige FitFlop Pashulp voor je. Met deze pashulp kun je jouw FitFlop maat bepalen.

Heb ik de juiste FitFlop™ maat gekozen?
Je hebt gekozen voor de juiste maat FitFlop als je hielen binnen de rand van de FitFlop vallen en je tijdens het lopen er ook niet uitschiet en overheen komt. Aan de voorkant, bij je tenen, mag je iets ruimte over houden. Je hele voet moet dus op het FitFlop Voetbed vallen waarbij je dus bij je tenen zo'n 10 mm speling mag hebben.

Ze zijn te klein als je dus over de achterkant komt of als je tijdens het lopen aan de achterkant eruit wordt geduwd. In dat geval moet je een maat groter nemen. Heb je teveel ruimte aan zowel de voor- als achterkant en zitten ze los aan je voeten dan zijn ze te groot en moet je een maat kleiner nemen.

Het kan echter ook zijn dat je wreef te hoog is en daardoor de band te strak is en/of je niet in de schoen/laars komt. Kies in dat geval of voor een maat groter of voor een ander model. Bij de productspecificaties van het model kun je lezen welke modellen geschikt zijn voor een hogere wreef.

Doe de 20 stappen test
Je kunt ook nog testen of je de juiste maat FitFlop hebt gekozen door de 20 stappen test te doen. Doe je FitFlops aan en neem 20 stevige stappen. De FitFlop moet dan goed aan je voeten blijven zitten en je voet mag niet uit de FitFlop gedrukt worden.

3. Onderhoud FitFlop™ laarzen, schoenen, slippers & sandalen

Er zijn een aantal algemene zaken te vermelden over het onderhoud van de FitFlop:

- De FitFlop SheepSkin (Schapenvacht van een jaarling) laarzen en pantoffels zijn ontworpen om blootvoets te dragen.
- De FitFlop Laarzen en schoenen zijn behandeld met een anti-geur technologie.
- Op iedere FitFlop vind je een label met daarop de wijze waarop je de FitFlop producten moet onderhouden

Advies onderhoud FitFlop Sheepskin, Nubuck en Suède producten

Heb je FitFlop schoeisel gekocht of ga je ze nog kopen dan geven we je hieronder een goed advies voor het onderhoud. Voor de volgende modellen geldt onderstaand advies:

- Mukluk Moc Lace-Up
- Gogh Moc

Alle FitFlop sheepskin producten zijn gemaakt van een A Klasse Jaarling Schapenvacht. Deze bijzondere vacht vraagt extra zorg voor de behandeling en reiniging. Hoewel de FitFlop sheepskin producten al vanuit de fabriek zijn behandeld raden wij het ten zeerste aan om ze voor het dragen in te spuiten met Nano Pro® van Collonil. Dit geldt ook voor de Suède of Nubuck FitFlop producten.

De Nano Pro van Collonil is een zeer innovatieve high-tech impregneerspray ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Door deze nieuwe technologie impregneert de spray 20% beter dan bij andere veelal siliconen sprays. Daarnaast biedt deze spray een grote vuilafstotende werking. De Nano Pro van Collonil zal je Sheepskin, Nubuck of Suède FitFlops dus beter beschermen dan elke andere reguliere spray.

Advies onderhoud FitFlop leren producten

Heb je leren FitFlop schoeisel gekocht of ga je ze nog kopen dan geven we je hieronder een goed advies voor het onderhoud. Voor de volgende modellen geldt onderstaand advies:

- Crush Boot Zip-Up Leather
- Duéboot
- Flytop Leather
- F-Pop Ballerina Leather
- F-Pop Mary Jane Leather

Alle FitFlop producten zijn gemaakt van een zeer goede leerkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van gewoon glad leer en van gevet leer. Het gevette leer voelt vettig aan en als je voorzichtig met je nagel over het leer gaat ontstaat er een krasje. Dit krasje wrijf je ook zo weer weg. Dit leer wordt in de volksmond daarom ook wel eens "krasjesleer" genoemd.

Hoewel de leren FitFlop producten al vanuit de fabriek zijn behandeld raden wij je aan om ze voor het dragen in te spuiten met Nano Pro® van Collonil. Dit geldt voor zowel glad- als vet leer. De Nano Pro van Collonil is een zeer innovatieve high-tech impregneerspray ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Door deze nieuwe technologie impregneert de spray 20% beter dan bij andere veelal siliconen sprays. Daarnaast biedt deze spray een grote vuilafstotende werking.

De Nano Pro van Collonil zal je leren FitFlop schoeisel dus beter beschermen dan elke andere reguliere spray.

4. Reinigingsadvies FitFlop™

Voor het reinigen van je Sheepskin, Nubuck of Suède FitFlop adviseren wij je als volgt:

Voor lichte vlekken maak je ze schoon met zachte schone vochtige doek of gebruik een speciaal zacht nubuck borsteltje (Collonil Nubuck Box)

Voor ergere vlekken adviseren wij je om ze schoon te maken met Collonil Clean & Care Lotion of Clean & Care schuim

Test altijd eerst op een niet zichtbare plek van je FitFlop. De Clean & Care Lotion moet je heel fijntjes en gelijkmatig op de vacht/suède nevelen waardoor de FitFlop niet te vochtig wordt. Als je teveel of van te dichtbij zou spuiten kunnen er donkere vlekken ontstaan. Om de optiek van de jaarling vacht of het suède goed te behouden adviseren wij de Collonil Clean & Care lotion gelijkmatig, spaarzaam en op een spuitafstand van 20 cm te impregneren.

Gebruik je de Clean & Care schuim dan moet je ervoor zorgen dat je het gelijkmatig opbrengt. Lees de gebruiksaanwijzing goed en voorkom donkere vlekken.

Het is belangrijk dat je na de vochtige reiniging het suède goed laten drogen en voorzichtig nabehandeld met de Collonil Nubuck Box.

Suede & Nubuck Box Collonil >

Voor het reinigen van je leren FitFlop adviseren wij je als volgt:

Voor lichte vlekken maak je ze schoon met natte doek met warm water en eventueel een beetje zachte groene zeep

Voor ergere vlekken adviseren wij je om ze schoon te maken met Colloni Clean & Care schuim

Test altijd eerst op een niet zichtbare plek van je FitFlop. De Clean & Care schuim moet je gelijkmatig en met mate op het leer verdelen zodat het egaal intrekt. Als je teveel of te onregelmatig opbrengt kunnen er donkere vlekken ontstaan.

Het is belangrijk dat je na de vochtige reiniging het leer goed laten drogen op een natuurlijke wijze en niet op of te dichtbij een warmtebron.

Collonil Classic Clean & Care Reinigingsspray >

Producten uit ons assortiment: