Stap 1

Haal de veters uit de schoenen

U kunt de schoenen veel makkelijker schoon maken door de veters er van tevoren uit te halen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat u de veters kunt schoonmaken. U kunt de veters het beste schoonmaken door deze warm zeepsop te laten weken en hierna schoon te schrobben. Ook kunt u ervoor kiezen om de veters uit te wassen in de wasmachine. Dit is een zeer effectieve methode, maar kan de veters in sommige gevallen licht beschadigen. 

Na het verwijderen van de veters kunt u vast met een vochtige doek over de schoenen gaan, om het ergste vuil al een beetje te verwijderen.

Stap 2

Begin met de zolen

Na de voorbereidingen kunt u aan de slag met het schoonmaken van uw Timberlands. Het is dan het handigst om te beginnen bij de zolen. De  zolen van uw Timberlands kunt u het beste schoonmaken met water. Dit zou voldoende moeten zijn om het ergste vuil eraf te krijgen, maar is dit niet het geval dan kunt u nog een mild wasmiddel gebruiken. Het kan handig zijn om gebruik te maken van een tandenborstel, doordat deze gemakkelijk het vuil kan verwijderen tussen het profiel van de zolen. 

Behandel de buitenkant

De buitenkant van de Timberlands kunnen het beste behandeld worden met lauwwarm water. U kunt gebruik maken van vochtige babydoekjes om het leer van de schoenen netjes schoon te krijgen. Ook kunt u gebruiken maken van een washandje of doekje om de buitenkant schoon te maken. 

Zijn uw schoenen erg vervuild? Dan kunt u het beste gebruik maken van een extra reininginsmiddel.

Gebruik een speciale reiniger

Er zijn speciale reinigers voor Timberland schoenen. Deze zorgen ervoor dat uw boots zowel schoongemaakt als beschermd worden. Kiest u voor een ander merk, dan geldt voor Timberlands van leer dat u het beste gebruik kunt maken van een lederreiniging die bij de kleur van de schoenen past. Volg hierbij goed de aanwijzingen op de verpakking van de reiniging, zodat u de schoenen op de juiste manier behandeld. 

Stap 3

Drogen van de schoenen

Voor leren schoenen geldt dat het haast 24 uur duurt voordat deze volledig zijn gedroogd. Dit is iets waar u rekening mee moet houden voorafgaand aan het schoonmaken van uw schoenen. Leren Timberlands mogen nooit worden gedroogd bij een verwarming of open haard, het is van belang dat dit wordt gedaan in een goed geventileerde ruimte met kamertemperatuur.

Let op: vermijdt het drogen met bijvoorbeeld een haarföhn, aangezien dit het leer kan laten krimpen. Ook bestaat hierdoor het gevaar dat een lijm smelt die de schoen bij elkaar houdt. Na het drogen zijn de Timberlands weer zo goed als nieuw en kunt u hier weer goed mee voor de dag komen. 

Onze collectie Timberlands