Leer

Leer is een van het meest gebruikte materiaal in de schoenindustrie. Het is duurzaam met een authentieke uitstraling. Birkenstock maakt gebruik van hoogwaardig leer dat ongesplitst is en zeer dik. Zo verzekert Birkenstock zich van het hoogste kwaliteit leer. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende leersoorten waar Birkenstock gebruik van maakt.

Suède

Suède is een soort leer met een geborstelde structuur en een opgeruwd oppervlak. Dit komt doordat suède ontstaat uit de vleeszijde van het leer na het splitten. Het suède waar Birkenstock gebruik van maakt is fluweelzacht, voelt erg aangenaam op de huid en is ook vochtabsorberend. Ook is de suède duurzaam, waardoor het lang mee gaat.

Volnerfleer

Birkenstock maakt gebruik van volnerfleer van een hoge kwaliteit. Volnerfleer is meestal glad en voelt erg comfortabel aan op de huid. Verder heeft volnerfleer nog tal van voordelen. Zo is isoleert het, is het ademend en past het zich aan op de vorm van uw voet. Net als suède is volnerfleer duurzaam, waardoor het lang mee gaat.

Nubuck

Nubuck is het meest premium leer van Birkenstock. Nubuck ontstaat door het licht schuren van de nerfzijde van het leer. Hierdoor krijgt nubuck een fluweelzachte look waarna er na een tijdje een mooie patina ontstaat. Nubuck ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook zeer comfortabel en duurzaam. Birkenstock slippers, sandalen en schoenen van nubuck zijn daarom erg populair.

Geolied Leer

Geolied leer is een van de favoriete leersoorten van Birkenstock. Dit komt doordat geolied leer een olieachtige of gewaxte oppervlak heeft. Dit zorgt voor een mooi patina op het leer. Slippers, sandalen en schoenen van geolied leer hebben dus een uniek kleureffect. Het geoliede leer van Birkenstock staat tot slot bekend om het hoge comfort en duurzaamheid.

Synthetisch materiaal

Birkenstock maakt bij de productie van slippers, sandalen en schoenen gebruik van een eigen materiaal, namelijk Birko-Flor. Dit is een huidvriendelijk en sterk synthetisch materiaal. Birko-Flor wordt in verschillende uitvoering gebruikt. Hieronder worden de verschillende uitvoeringen met elkaar vergeleken.

Birko-Flor

Birko-Flor is een speciaal materiaal waar uitsluitend Birkenstock gebruik van maakt. Birko-Flor is een synthetisch materiaal dat huidvriendelijk en scheurvrij is. Hierdoor voorkomt het irritatie en blaren. Ook is dit materiaal onderhoudsvriendelijk en zeer soepel en buigzaam.

Birko-Flor Lak

Deze uitvoering van het Birko-Flor materiaal van Birkenstock is de lak uitvoering. Birko-Flor lak is vochtafstotend en net als Birko-Flor huidvriendelijk, zeer soepel en buigzaam. Het grote verschil is dat dit materiaal felgekleurd en glanzend is voor een stijlvolle uitstraling.

Birko-Flor Nubuck

Birko-Flor Nubuck daarentegen is niet glanzend, maar heeft juist een matte afwerking. Birko-Flor Nubuck heeft de voordelen van Birko-Flor in combinatie met de look van authentiek nubuck leer. Het is een duurzaam materiaal dat comfortabel aanvoelt op de huid en er stijlvol uitziet.

Textielmaterialen

Tot slot gebruikt Birkenstock bij de productie textielmaterialen. Textielmateriaal is een duurzaam materiaal dat een lange tijd mee gaat en erg huidvriendelijk is. Hierdoor wordt het goed door de huid verdraagd. Hieronder vindt u een overzicht van de textielmaterialen waar Birkenstock gebruik van maakt en de voordelen.

Wolvilt

Wolvilt is een duurzaam materiaal dat een van de oudste textielmaterialen is ter wereld. Het heeft een isolerende werking en neemt weinig tot geen water en vuil op. Uw voeten blijven dus lekker warm bij het gebruik van wolvilt. Wolvilt is ook heerlijk zacht waardoor het een populair materiaal is als bovenwerk van Birkenstock pantoffels.

Microvezels

Microvezels is een veganistisch materiaal dat erg huidvriendelijk en zacht aanvoelt. Het is vaak iets minder duurzaam dan bijvoorbeeld wolvilt maar desondanks is het scheurvrij. Birkenstock gebruikt microvezels voornamelijk bij hun klassieke slippers en sandalen.

Linnen/Canvas

Linnen is een erg robuust textielmateriaal dat veel gebruikt wordt voor kleding. Het heeft een ademend vermogen waardoor deze stof koel is in de zomer en warm in de winter. Linnen is verder een duurzaam materiaal dat geschikt is voor intensief gebruik. Dit is dan ook een materiaal waar Birkenstock gebruik van maakt bij het vervaardigen van hun schoenen.

Hopelijk heeft u na het lezen van deze pagina voldoende informatie over de verschillende soorten Birkenstock materialen om een goede keuze te maken voor uw volgende paar Birkenstock sandalen, slippers of schoenen. Bij verdere vragen kunt u altijd terecht bij onze klantenservice.