Maatadvies


Conversie tabel FitFlop™ maten

Twijfel je over een maat dan kun je het volgende doen:

Pak een stuk wit papier en zet er een lijn op. Ga met uw hiel tegen deze lijn staan en trek een evenwijdige lijn bij je grootste teen (dit is bij sommige mensen de tweede teen). Meet de afstand tussen deze twee lijnen in millimeters (mm) en dat is de lengte van uw voet. Neem de grootste voet als referentie.

In de tabel vindt u welke schoenmaat daarbij hoort. Er zijn echter modellen die kleiner uitvallen. Als dat het geval is, vind je dat bij de productinformatie van het desbetreffende model en dien je soms een maat groter te nemen.

Dames Sandalen, Slippers en Schoenen

Maat FitFlop™:
36
37
38
39
40
41
42
43
Aantal mm:
220 mm
228 mm
235 mm
245 mm
250 mm
254 mm
262 mm
270 mm

Heren Sandalen, Slippers en Schoenen

Maat FitFlop™:
41
42
43
44
45
46
47
48
Aantal mm:
258 mm
266 mm
275 mm
283 mm
290 mm
295 mm
300 mm
305 mm

Enkele tips

Wat is de goede maat?

Twijfel je of de maat goed is van de FitFlop™ die je hebt ontvangen? Doe dan de 20 stappen test!

Trek je FitFlops™ aan en neem 20 tot 30 stevige stappen en ervaar hierbij of de hielen niet over de achterkant van de FitFlops™ komen. Komen ze niet over de rand dan is de maat goed. Het kan daarbij zijn dat je aan de voorkant bij de tenen wat ruimte overhoud. Dit kan komen omdat je wreef iets hoger is en je niet helemaal naar voren komt, dit is niet erg.

Mocht je tijdens de 20 stappentest over de rand komen dan is de FitFlop™ te klein en heb je een maat groter of ander model nodig. Er zijn n.l. modellen die meer of minder geschikt zijn voor een hogere wreef. Deze informatie vind je in de productomschrijving van het desbetreffende model.

Alle Modellen FitFlops™ > 

Slipt u in de hiel bij de FitFlop™ laarzen?

Het kan zijn dat je bij de FitFlop™ laarzen wat slipt in de hiel. Dit is niet erg en ook niet te voorkomen. De FitFlop™ laarzen hebben geen rits en daarom moet de instap bij de wreef wat hoger gemaakt worden waardoor er meer ruimte in de hiel ontstaat. Bij alle laarzen waar geen rits in zit verwerkt zul je dus altijd wat meer ruimte in de hiel hebben waardoor de laars enigszins zal slippen.

Alle FitFlop™ Laarzen >

Een greep uit ons assortiment: