Technologie


De voordelen van de FitFlop™ technologie

In de loop der jaren hebben we ontzettend veel positieve reacties gehad van FitFlop dragers. Die reacties lopen uiteen van mensen die het simpelweg het comfortabelste schoeisel ter wereld vinden tot mensen die met uiteenlopende klachten hebben gelopen, tot ze FitFlop ontdekten. Een greep uit de klachten waar we positieve reacties op hebben gehad: plantaire fasciitis, hielspoor, chronische rugpijn, ischias, artrose, RLS, scoliose, degeneratieve discusaandoening en een aantal andere pijntjes en kwaaltjes. Op onze pagina FitFlop recensies kunt u de ervaringen van de FitFlop dragers lezen.

Microwobbleboard™-middenzool

De Microwobbleboard-middenzool heeft een driedubbele densiteit, waarvoor een octrooi werd aangevraagd en die in 2007 in Engeland gelanceerd werd. Deze zool werd ontwikkeld door twee vooraanstaande Britse biomechanici. Deze zool biedt ontzettend veel comfort, niet alleen doordat het schokken helpt te absorberen, maar óók doordat de druk op de voetzool gelijkmatiger wordt verspreid (meer contact van de voet met de zool).

Deze technologie kan direct verlichting brengen aan uw voeten door zones met hoge druk gelijkmatiger te verdelen. De afgeschuinde hiel van elastisch EVA zorgt voor een SUPERZACHTE hiellanding. Het verticaal gesegmenteerde ergonomische design met drievoudige densiteit vergroot het contact tussen de voet en de zool en bevordert op die manier de drukverdeling.

Beschikbaar in twee breedtes:
De originele Microwobbleboard™ zool heeft een brede pasvorm.
De standaard Microwobbleboard™ heeft een gemiddelde pasvorm.

Waarschuwing Microwobbleboard:
We raden aan deze schoenen progressief (voorzichtig opbouwen) te dragen om stijfheid van de spieren te voorkomen, indien u: gezondheidsproblemen hebt waarvan u vermoedt dat ze kunnen verergeren door ze te dragen; u zwanger bent en/of; een oncomfortabel gevoel ervaart door het dragen van Microwobbleboard-schoenen, gelieve dan een dokter te raadplegen voor u begint (of verdergaat) met het dragen van FitFlop-schoenen.

SupercomFF™-middenzool

De SupercomFF-middenzooltechnologie, die ontwikkeld werd om vrouwen een ergonomie van wereldklasse te bieden, biedt de mogelijkheid om FitFlop’s legendarische comfort en zachtheid discreet te integreren in elegante schoen- en slippervormen.

Deze zool wordt gebruikt in de FF2™-collectie. Hij werd ontwikkeld om zones van hoge druk te verspreiden en is superlicht, flexibel en fantastisch.

De dunne EVA-middenzool werd biomechanisch ontwikkeld om schokken perfect op te vangen en comfort van wereldklasse te bieden. Het design van de verticaal gesegmenteerde middenzool met dubbele densiteit vergroot het contact van de voet met de middenzool zodat een betere drukverspreiding ter hoogte van de voetzool ontstaat.

Pasvorm van de SupercomFF zool:
De SupercomFF™-middenzool heeft een gemiddelde pasvorm.

Anatomicush™-middenzool

De Anatomicush™ zool is speciaal gemaakt voor maximaal comfort. Bij de ontwikkeling van de Anatomicush™ is er gekeken naar de basis van het lopen. Vanuit daar is de ontwikkeling van de perfect zool begonnen. De zool is slechts 1 laag dik, wat ervoor zorgt dat hij erg flexibel is en goed meebeweegt met de drager van de schoenen. De zool is ultra lichtgewicht en ook rond afgewerkt, waardoor er het gevoel ontstaat dat de zool de voet als het ware omhelst. De Anatomicush™ zool is perfect geschikt voor gemiddeld tot brede voeten die graag wat bewegingsruimte overhouden. De brede pasvorm in combinatie met het lichte gewicht en de zachtheid maakt dit voor vele de perfecte zool.

iQushion™-middenzool

iQushion™ is de nieuwste aanwinst van FitFlop. Het is een lijn met slippers die gebruik maakt van de nieuwste technologie. Voor het creëren van deze nieuwe slippers is er gekeken naar biomechanica. Dit wil zeggen dat het menselijk lichaam uitvoerig is bestudeert en daaruit is de meest comfortabele slipper ontstaan. De slippers zijn gemaakt uit 1 laag, waardoor deze erg makkelijk met de voet meebuigen en erg zacht aanvoelen. Door de verschillende drukpunten aanwezig op het bed van de slipper, wordt het gewicht evenredig verdeelt. Hierdoor zal langdurig gebruikt niet vervelend aan gaan voelen. Door de gebogen vorm heeft de slipper ook een ergonomisch ontwerp, wat het lopen vergemakkelijkt. De slippers zijn door het hele proces keer op keer getest, voor het meest ultieme resultaat. De slippers van de iQushion lijn zijn geschikt voor gemiddeld brede voeten.

Onze best verkochte producten: