1. De juiste maat FitFlop™ bepalen

Welke technologie past bij jou?

De juiste maat bepalen:

Om alle voordelen uit uw Fitflop te halen is het belangrijk dat de schoen niet te groot of niet te klein is. Hieronder volgen een paar tips waarmee u kunt controleren of u de juiste maat gekozen heeft.

Hoe kies ik mijn maat?
De maten van de FitFlop zijn standaard Europese maten. Voor de dames is de maatrange maat 36 tot en met maat 42 (sommige modellen 43); voor de heren maat 41 tot en met maat 47. FitFlop levert zijn schoenen in hele maten dus als u een schoen zoekt met een halve maat kunt u deze het beste naar boven afronden. Twijfelt u over welke maat u moet kiezen dan hebben wij een handige FitFlop Pashulp voor u. Met deze pashulp kun u eenvoudig uw FitFlop maat bepalen.

Heb ik de juiste FitFlop™ maat gekozen?
U kunt zelf controleren of u de juiste FitFlop voor uw voeten heeft gekozen. Als uw hiel binnen de rand van de FitFlop valt en uw voet er tijdens het lopen er niet uitschiet of overheen komt zit de sandaal aan de achterkant goed. Aan de voorkant, bij uw tenen, mag u iets ruimte overhouden. De hele voet moet dus op het FitFlop Voetbed vallen waarbij de tenen ongeveer 10 mm speling mogen hebben.

Heeft u teveel ruimte aan zowel de voor- als achterkant en zitten de sandalen los aan uw voeten dan zijn ze te groot en moet u een maatje kleiner nemen.

Het kan echter ook zijn dat uw wreef te hoog is en daardoor de band te strak zit en/of u niet in de schoen/laars komt. Kies in dat geval of voor een maatje groter of voor een ander model. Bij de productspecificaties van het model kunt u lezen welke modellen geschikt zijn voor een hogere wreef.

Doe de 20 stappen test
U kunt ook nog testen of u de juiste maat FitFlop heeft gekozen door de 20 stappen test te doen. Doe de FitFlops aan en neem 20 stevige stappen. De FitFlop moet dan goed aan uw voeten blijven zitten en uw voet mag niet uit de FitFlop gedrukt worden. Wij raden aan deze test bij elk nieuw paar FitFlop uit te proberen.

2. Neem een gewenningsperiode in acht

De FitFlop is ontwikkeld om de druk op de onderkant van uw voeten te verlichten waardoor u op de meest comfortabele schoenen loopt die u ooit gevoeld heeft! U kunt in het begin spierpijn of
andere lichte veranderingen merken. Wilt u de eventuele spierpijn of ander ongemakken voorkomen dan adviseren wij om eerst te wennen aan de FitFlop door er niet gelijk een hele dag op te lopen.
Begin met een paar uurtjes en bouw dit uit naar een hele dag. Het kan overigens geen kwaad om de FitFlop gelijk de hele dag te dragen en bovendien zal niet iedereen spierpijn ervaren. Het is zeer persoonlijk wat een ieder ervaart.

3. Onderhoud FitFlop™ laarzen, schoenen, slippers & sandalen

Er zijn een aantal algemene zaken te vermelden over het onderhoud van de FitFlop:

- De FitFlop SheepSkin (Schapenvacht van een jaarling) laarzen en pantoffels zijn ontworpen om blootvoets te dragen.
- De FitFlop Laarzen en schoenen zijn behandeld met een anti-geur technologie.
- Op iedere FitFlop vindt u een label met daarop de wijze waarop u de FitFlop producten moet onderhouden

Onderhoud Nubuck en Suède producten

Heeft u FitFlop schoeisel gekocht of gaat u ze nog kopen dan geven wij u hieronder een aantal adviezen voor het onderhoud. Voor de volgende modellen geldt onderstaand advies:

- Mukluk Moc Lace-Up
- Gogh Moc

Alle FitFlop sheepskin producten zijn gemaakt van een A Klasse Jaarling Schapenvacht. Deze bijzondere vacht vraagt extra zorg voor de behandeling en reiniging. Hoewel de FitFlop sheepskin producten al vanuit de fabriek zijn behandeld raden wij het ten zeerste aan om ze voor het dragen in te spuiten met Nano Pro® van Collonil van Collonil. Dit geldt ook voor de Suède of Nubuck FitFlop producten.

De Nano Pro van Collonil is een zeer innovatieve high-tech impregneerspray ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Door deze nieuwe technologie impregneert de spray 20% beter dan bij andere veelal siliconen sprays. Daarnaast biedt deze spray een grote vuilafstotende werking. De Nano Pro van Collonil zal u Sheepskin, Nubuck of Suède FitFlops dus beter beschermen dan elke andere reguliere spray.

Onderhoud FitFlop leder producten

Heeft u lederen FitFlop schoeisels gekocht of gaat u ze nog kopen dan geven wij u hieronder een goed advies voor het onderhoud hiervan. Voor de volgende modellen geldt onderstaand advies:

- Crush Boot Zip-Up Leather
- Duéboot
- Flytop Leather
- F-Pop Ballerina Leather
- F-Pop Mary Jane Leather

Alle FitFlop producten zijn gemaakt van een zeer hoge lederkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van gewoon glad leder of van gevet leder. Het gevette leer voelt vettig aan en als u voorzichtig met uw nagel over het leer gaat ontstaat er een krasje. Dit krasje is eenvoudig weg te wrijven.

Hoewel de lederen FitFlop producten al vanuit de fabriek zijn behandeld raden wij u aan om deze voor het dragen ook in te spuiten met Nano Pro® van Collonil. Dit geldt voor zowel de glad- als vet lederen schoenen. De Nano Pro van Collonil is een zeer innovatieve high-tech impregneerspray ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Daarnaast biedt deze spray een grote vuilafstotende werking. Na het schoonmaken van de schoenen raden wij aan de schoen nogmaals in te sprayen met een onderhoudsspray.

4. Reinigingsadvies FitFlop™

Reinigen van Nubuck of Suède FitFlop schoenen

Voor lichte vlekken maakt u de schoen schoon door middel van een zachte schone vochtige doek of gebruik een speciaal zacht nubuck borsteltje (bijvoorbeeld de: Suède Nubuck Box Collonil)

Voor ergere vlekken adviseren wij u om ze schoon te maken met Classic Clean & Care reinigingsspray. De Clean & Care Lotion moet u heel fijntjes en gelijkmatig op de vacht/suède nevelen waardoor de FitFlop niet te vochtig wordt. Als u teveel of te dichtbij spuit kunnen er donkere vlekken ontstaan. Om de buitenkant van uw schoenen goed te behouden adviseren wij de Collonil Clean & Care lotion gelijkmatig, spaarzaam en op een spuitafstand van 20 cm te impregneren.

Het is belangrijk dat u na het reiniging het suède goed laat drogen. Laat uw schoenen nooit drogen in de buurt van een hittebron of in de buurt van de zon. Na het schoonmaken van de schoenen raden wij aan de schoen nogmaals in te sprayen met een onderhoudsspray. Lees voor gebruik van een spray of onderhoudsmiddel goed de gebruiksaanwijzing door om onnodige beschadiging te voorkomen.

Reinigen van lederen Fitflop schoenen

Voor lichte vlekken maakt u de schoenen schoon met een natte doek, warm water en eventueel een beetje zachte groene zeep

Wanneer het niet lukt de vlekken te verwijderen met water en een borstel kunt u glad lederen een boost geven door het materiaal met een schoenpoets of wax te behandelen. Zorg ervoor dat u de smeer goed uitsmeert, niet te veel gebruikt en goed laat drogen. Wanneer u teveel smeer gebruikt nemen de ademende kwaliteiten van uw schoen af.

Test de producten altijd eerst op een niet zichtbare plekje van uw FitFlop.

Het is belangrijk dat u na de vochtige reiniging het leer goed laten drogen op een natuurlijke wijze en niet op of te dichtbij een warmtebron. Na het schoonmaken van de schoenen raden wij aan de schoen nogmaals in te sprayen met een onderhoudsspray. Lees voor gebruik van een spray of onderhoudsmiddel goed de gebruiksaanwijzing door om onnodige beschadiging te voorkomen.

Producten uit ons assortiment: