-

Teva geschiedenis

Het begin

Hoe het allemaal begon..

De Teva sandaal is in 1982 uitgevonden door een Amerikaanse rivier- en natuurgids. Tijdens één van zijn tochten als rafting gids, viel het hem op dat er gebrek was aan schoenen die geschikt zijn voor activiteiten op het water. Sneakers waren niet geschikt, omdat deze te zwaar werden wanneer deze nat waren en daarnaast duurde het te lang voordat deze helemaal droog zouden zijn. Teenslippers waren niet geschikt, omdat deze te eenvoudig van de voet zouden glijden. Daarom bedacht hij de ideale oplossing: een combinatie van een sandaal en teenslipper; de ideale sportsandaal!

De eerste Teva sandaal

De oprichter van Teva creëerde de eerste sportsandaal op een simpele wijze. Hij bevestigde een oud Velcro horlogebandje aan een normale teenslipper: het prototype Teva slipper was klaar. Hierna nam hij zo snel mogelijk een patent op de Teva sandaal en sloot een deal met de schoenmaker California Pacific voor de productie van de sandalen. Het eerste jaar verkocht hij 200 paar van de sandalen. De Teva bleek uitstekend te zijn voor het gebruik bij watersport, maar leek echter minder effectief te zijn voor mensen die regelmatig sporten. De sandaal veroorzaakte blaren tussen de tenen en werd hierdoor aangepast tot een sandaal. De allereerste Teva-sandaal wordt tegenwoordig nog steeds gekocht en dit model is: The Teva Original.

Het vervolg

1984: Een populair mode Item

In 1984 ontstond er plots een grote vraag naar de Teva sandalen, nadat jonge Amerikanen ontdekten dat de sandaal niet alleen lekker liep, maar dat deze ook op een modieuze manier gecombineerd kon worden bij diverse soorten outfits. Teva groeide enorm in naamsbekendheid en de verkoop van de sandalen bloeide op. Dit leidde er echter toe dat California Pacific beweerde dat zij de Teva sandaal ontworpen hadden en dat de ontwerper slechts een werknemer in hun bedrijf was. California Pacific claimde daarnaast het patent op de Teva sandaal. De natuur/ en riviergids klaagde vervolgens California Pacific aan en won de zaak, waardoor hij zelf weer de rechten voor de Teva sandaal in handen had.

Teva: vandaag de dag

Na het winnen van de rechtszaak, sloot de natuurgids in 1985 een exclusieve licentieovereenkomst met het bedrijf Deckers Corporation voor de productie en distributie van alle Teva sandalen. In 2002 besloot hij alle wereldwijde Teva octrooien, merken en andere activa te verkopen aan dit bedrijf, waarna Teva volledig in handen was van Deckers Corporation. Vandaag de dag is Teva een toonaangevende speler op de markt van de outdoorproducten en blijft het bedrijf na al deze jaren nog steeds groeien. De slippers en sandalen van Teva zijn niet alleen populair onder jongeren, maar ook onder oudere generaties en kinderen. Teva heeft diverse collecties met verschillende modellen, maar de allereerste Teva Hurricane blijft nog steeds de absolute topper onder alle collecties.

Onze collectie Teva sandalen: