-

Teva® onderhoud

Het tegengaan van vieze geurtjes

Feiten over vieze luchtjes

We krijgen regelmatig te horen dat de sandalen behoorlijk kunnen gaan ruiken. Dit is niet specifiek een klacht die alleen bij de schoenen van Teva voorkomt maar een klacht die bij alle schoenen met een kunststoffen voetbed kan voorkomen. Denkt u maar eens aan een paar gympen, ook daar kunnen vieze geurtjes ontstaan. Dat een Teva sandaal onfris gaat ruiken heeft niet zoveel te maken met zweetvoeten, wat veel mensen denken, maar met het ontstaan van bacteriën. Het zijn namelijk de bacteriën en/of schimmels die de vieze luchtjes afgeven waardoor de sandalen akelig kunnen gaan ruiken. Als schoenen of sandalen een geur afgeven dan is het zaak om deze bacteriën te doden. Alle andere middeltjes zijn slechts tijdelijk camouflerend.

Teva’s zijn behandeld tegen geurtjes

Teva sandalen zijn tegenwoordig behandeld met een speciaal product wat ervoor moet zorgen dat vieze luchtjes geen kans krijgen. Dit product heet Microban® Zinc en bestaat uit een milieuvriendelijke zink technologie dat geurtjes die veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels tegengaat.

Dit middel kunt u er niet afwassen of afslijten en daarmee blijft de sandaal geurtjesvrij!

Wat als sandalen wel ruiken?

Misschien heeft u nog een paar Teva's dat al wat ouder is en toch niet fris meer ruikt. Er bestaan verschillende tips om dit probleem op te lossen. Zo wordt er soms aangeraden de sandalen in te vriezen, wassen met groene zeep, stomen en nog zoveel meer. Wij adviseren de Teva sandalen met een product te behandelen dat Mirazyme heet. Dit doodt bacteriën en elimineert vieze luchtjes. Laat uw sandalen een nachtje in een emmer met Mirazyme staan, laat ze opdrogen (niet afspoelen) en behandel uw eigen voeten eventueel met Lamisil (anti schimmel voor voeten). Bij nare geurtjes in uw wandelschoenen of schoenen kunt u de losse zooltjes behandelen met Mirazyme.

Onderhoud sandalen & slippers


Onderhoud sandalen of slippers van kunststof

Alle Teva sandalen gemaakt van kunststof kunt u gewoon met een warm sopje schoonmaken. Gebruik hiervoor een milde zeep. Bent u op reis of vakantie dan kunt u ze ook af en toe onder de douche aanhouden en ze met een zeep of shampoo reinigen. De sandalen kunnen eventueel ook gewoon in de wasmachine op een kort programma van 30 graden.

Bent u met uw sandalen in de zee geweest? Geen enkel probleem, maar wij raden wel aan de sandalen goed af te spoelen met zoet water om de vorming van witte kringen te voorkomen. De Teva's kunt u ook regelmatig behandelen met een onderhoudsspray of een reinigingsspray. Zo zijn de sandalen extra goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Wanneer u Teva sandalen nat zijn geworden raden wij aan de sandalen goed te laten drogen. Laat uw sandalen nooit drogen in de buurt van een warmte bron zoals een verwarming of een kachel. Hierdoor kan het materiaal uitdrogen. Lees voor gebruik van een onderhoudsmiddel altijd goed de bijsluiter door om eventuele beschadigingen aan uw sandalen te voorkomen.


Onderhoud leren sandalen of slippers

Teva gebruikt over het algemeen twee soorten leder: waterbestendig leder en gewoon leder. Wij raden u altijd aan om een lederen schoen voor gebruik eerst goed te behandelen met een onderhoudsspray. Zo zijn de sandalen vanaf het eerste moment beschermd.

Als er gebruik is gemaakt van waterbestendig leder dan staat dat duidelijk op het product vermeld. Deze sandalen kunt u net zo behandelen als de hiervoor omschreven sandalen gemaakt van kunststof.

Teva maakt ook vaak gebruik van het 'gewoon' leder, suède en nubuck leder. Als deze sandalen vies zijn geworden raden wij u aan deze eerst met een zachte borstel af te borstelen. Daarna kunt u ze met een warm sopje en een zeer milde zeep schoonmaken. Laat de schoenen hierna op een natuurlijke wijze drogen zonder ze in de buurt van een hittebron te plaatsen.

Wanneer het niet lukt de vlekken te verwijderen met water en een borstel kunt u glad lederen sandalen een boost geven door de bandjes met een schoenpoets of wax te behandelen. Zorg ervoor dat u de smeer goed uitsmeert en laat drogen. Vlekken in een suède sandaal kunt u verwijderen door gebruik te maken van een Suède / Nubuck Box. Lees voor het gebruik van onderhoudsmiddelen altijd goed de bijsluiter door.

Nadat u de schoenen heeft gereinigd raden wij aan om de schoen in te sprayen met een onderhoudsspray voor een optimale bescherming.

Onderhoud schoenen & wandelschoenen

Onderhoud leren schoenen en wandelschoenen

Met name de waterdichte wandelschoenen vragen speciaal onderhoud. Deze zijn namelijk voorzien van een waterdicht ademend membraan. Het is ten stelligste af te raden om dit soort schoenen met vet of siliconen sprays te behandelen. De schoenen zullen dan niet meer ademen. Ook natte schoenen ademen 40% minder dan droge schoenen. Het is dus zaak om het leer zo goed mogelijk te impregneren zowel voor het ademend vermogen als wel voor de levensduur van de schoen. Wij raden u aan om uw Teva schoenen te behandelen met de NanoPro Spray van het merk Collonil. Deze spray is gemaakt door middel van Nano-technologie en bevat geen siliconen waardoor uw schoenen optimaal zullen worden beschermd.

Wij adviseren voor zowel leren schoenen als wandelschoenen die nog niet behandeld zijn het volgende:

1. Haal de veters uit de schoenen;

2. Impregneer de schoenen met het juiste onderhoudsmiddel, zorg voor genoeg afstand tussen de schoen en de spray;

3. Laat de schoen drogen op een plek met kamertemperatuur;

4. Herhaal stap 2 en 3 nog twee keer.

Door deze behandeling wordt de schoen waterafstotend en het leer zeer goed geïmpregneerd. Hierdoor ademen de schoenen beter en gaan de schoenen langer mee.

De eerste keer moet u de schoenen dus driemaal impregneren voor het beste resultaat. Hierna is het een kwestie van bijhouden. Wij raden de behandeling regelmatig te herhalen.

Als de schoenen vies zijn van bijvoorbeeld modder maak ze dan altijd schoon met lauw water, een zachte borstel en eventueel met een zeer milde zeep. Laat de schoenen hierna goed opdrogen maar nooit in de buurt van een warmte bron zoals een verwarming of een kachel. Hierdoor droogt het leer uit. Wanneer het niet lukt de vlekken te verwijderen met water en een borstel kunt u glad lederen een boost geven door het materiaal met een schoenpoets of wax te behandelen. Zorg ervoor dat u de smeer goed uitsmeert, niet te veel gebruikt en goed laat drogen. Wanneer u teveel smeer gebruikt nemen de ademende kwaliteiten van uw schoen af. Zorg ervoor dat u nooit een smeerpoets of dergelijke gebruikt voor een suède schoen. Vlekken in een suède schoen kunt u verwijderen door gebruik te maken van een Suède / Nubuck Box. Lees voor het gebruik van onderhoudsmiddelen altijd goed de bijsluiter door. Nadat u de schoenen heeft gereinigd raden wij aan om de schoen in te sprayen met een onderhoudsspray voor een optimale bescherming. Hoe vaak moet u de schoenen onderhouden? Daar is geen stelregel voor het is namelijk afhankelijk van het gebruik. Kijk goed naar uw gebruik van de schoenen en dan ziet u het meestal wel vanzelf.

Een greep uit ons assortiment: