-

Onderhoud

Stap 1


Impregneer uw nieuwe schoenen

Wij raden aan voordat u met uw nieuwe Timberlands aan de slag gaat de schoenen goed te impregneren met een onderhoudsspray. Zo worden de schoenen beschermd tegen vuil en water. Hierbij is het belangrijk dat u een spray gebruikt zonder een siliconen toevoeging zoals de NanoPro Spray van Collonil. Een spray zonder siliconen toevoeging zorgt ervoor dat de ademende eigenschappen van de gebruikte materialen intact blijven.

U kunt de schoenen veel makkelijker schoon maken door de veters er van tevoren uit te halen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat u de veters kunt schoonmaken. U kunt de veters het beste schoonmaken door deze in warm zeepsop te laten weken en hierna schoon te schrobben. Ook kunt u ervoor kiezen om de veters uit te wassen in de wasmachine. Dit is een zeer effectieve methode, maar kan de veters in sommige gevallen licht beschadigen.

Stap 2

Begin met de zolen

Wanneer uw Timberlands vies zijn geworden kunt u deze goed schoonmaken, te beginnen met de zool. De zolen van uw Timberlands kunt u het beste schoonmaken met water. Dit zou voldoende moeten zijn om het ergste vuil eraf te krijgen, maar is dit niet het geval dan kunt u nog een mild wasmiddel gebruiken. Het kan handig zijn om gebruik te maken van een tandenborstel of een klein formaat schoonmaakborstel, doordat deze gemakkelijk het vuil kunnen verwijderen tussen het profiel van de zolen.

Behandel de buitenkant

De buitenkant van de Timberlands kunnen het beste behandeld worden met lauwwarm water en een zachte borstel. Het is vooral met suède of nubuck schoenen belangrijk om de schoen niet te hardhandig schoon te maken om mogelijke beschadigingen te voorkomen. Ook kunt u gebruiken maken van een washandje of doekje om de buitenkant schoon te maken.

Gebruik een speciale reiniger

Wanneer uw schoenen niet schoon te krijgen zijn met lauwwater en een borstel kunt u een speciale reiniger gebruiken. Zo kunt u bij gladleder gebruik maken van een lederreiniging of een smeerpoets die bij de kleur van de schoenen past. Zorg ervoor dat de poets goed wordt uitgewreven en zorg ervoor dat u geen goedkope middelen gebruikt, deze kunnen uw schoenen beschadigen. Bij suède of nubuck schoenen kunt u gebruik maken van een Suède / Nubuck Box om vlekken te verwijderen. Volg hierbij goed de aanwijzingen op de verpakking van het onderhoudsmiddel, zodat u de schoenen op de juiste manier behandeld.

Stap 3

Drogen van de schoenen

Voor leren schoenen geldt dat het haast 24 uur duurt voordat deze volledig zijn gedroogd. Dit is iets waar u rekening mee moet houden voorafgaand aan het schoonmaken van uw schoenen. Leren Timberlands mogen nooit worden gedroogd bij een verwarming of open haard, het is van belang dat dit wordt gedaan in een goed geventileerde ruimte met kamertemperatuur.

Let op: vermijdt het drogen met bijvoorbeeld een haarföhn, aangezien dit het leer kan laten krimpen. Ook bestaat hierdoor het gevaar dat een lijm smelt die de schoen bij elkaar houdt. Na het drogen zijn de Timberlands weer zo goed als nieuw en kunt u hier weer goed mee voor de dag komen.

Klik op de link hieronder voor een volledig overzicht van ons assortiment onderhoudsproducten.

Een greep uit ons assortiment: