-

Geschiedenis van Sorel

Het begin: 1962


Sorel: Het begin

Al in 1962 werd de eerste Sorel winterboot gecreëerd. Deze laars bood een functionele oplossing voor een probleem, namelijk de toenemende vraag aan waterdichte en comfortabele winterlaarzen.

In de jaren die volgde groeide het merk Sorel uit tot een welbekende speler op de markt voor snowboots. Het hoogtepunt was de creatie van de iconische winterlaars: Sorel Caribou. Deze laars was een combinatie van innovatie en uniek design, de twee hoofdpijlers die bij Sorel nog steeds van groot belang zijn.

2009: StrategieveranderingSorel: van functionele laars tot modische boot

In 2009 veranderde Sorel zijn strategie en stapte als hardcore outdoormerk de wereld van Design en Mode binnen. Sorrel kwam met een geheel nieuwe look en prachtige designs. Zo ontwikkelde Sorel zich van een outdoor merk dat voornamelijk bekend is in de wintersport gebieden en poolstreken naar een complete lifestyle collectie voor in de stad.


De meest bekende modellen van Sorel zijn de Caribou voor heren en de Joan of Arctic voor dames. Deze Sorel’s behoren tegenwoordig tot de meest populaire modellen en zijn favoriet onder de outdoorliefhebbers maar ook Hollywood sterren als Brad Pitt en Kate Hudson. Bekijk hier de volledige collectie van Sorel >

Sorel combineert in de toekomst Stijl & Functie


Kwaliteit en duurzaamheid

Natuurlijk staan de Sorel winterboots voor kwaliteit en duurzaamheid. En hoewel ambacht voorop staat en Sorel in eerste instantie producten maakt die nagenoeg onverslijtbaar zijn, slaan ze een nieuwe weg in. Ook voor de toekomst wil Sorel de aandacht blijven trekken met modische modellen en de media blijven prikkelen met nog aantrekkelijkere designs, maar natuurlijk altijd wel vanuit de overtuiging dat stijl en functie prima samengaan.

Sorel maakt nog steeds voetafdrukken in de sneeuw, maar daar houdt het niet bij op. Stijl en functie worden gecombineerd in de bestaande classic modellen maar straks ook in de nieuwe modellen. Uiteraard zal Sorel er ook voor waarborgen dat het wandelcomfort ongekend hoog zal blijven.


Sorel, van een zomermerk naar een merk voor 365 dagen per jaar

Sorel wil niet alleen een merk zijn voor de winter, maar een merk voor 365 dagen per jaar. Voor het eerst in hun bestaan kwam Sorel in het voorjaar van 2011 met een zomercollectie uit.

Onze favoriete modellen

Onze best verkochte producten: