-

Veelgestelde vragen over FitFlop

Maatadvies

Ik draag steunzolen. Kan ik dan FitFlop™ dragen?

U kunt uw steunzolen niet in de FitFlop™ modellen dragen, daar zijn ze niet voor gemaakt. Of u op FitFlop™ kunt lopen zonder uw steunzolen is de vraag. Er zijn heel veel verschillende redenen waarom mensen steunzolen dragen en er zijn heel veel verschillende soorten steunzolen. Er is dus geen eenduidig antwoord op of een FitFlop™ geschikt is voor steunzool dragers. Bij twijfel raden we u aan met uw podoloog of podotherapeut te overleggen.

Mijn hiel komt omhoog in mijn laars, wat nu?

De FitFlop laarzen met leer en schapenvel hebben de freefoot-pasvorm van FitFlop, waarin uw voorvoet en tenen vrij stevig op hun plaats worden gehouden, maar waarbij de hiel wat losser zal zitten. Dit om een optimale en biomechanisch voordelige beweging mogelijk te maken. Als uw hiel enigszins omhoog komt en uw voorvoet goed in de laars blijft zitten, is de maat goed.

Welke maat FitFlop™ moet ik kopen?

De maten die FitFop™ gebruikt zijn Europese maten welke het meest gangbaar zijn in de Benelux. Dus als u maat 38 hebt, kiest u gewoon voor maat 38.Heeft u een halve maat, dan moet u naar boven afronden. Bijvoorbeeld maat 38 ½ wordt 39.


Twijfelt u nog? Op onze pagina maatadvies vindt u meer informatie over de maten van FitFlops™.


Heb ik de juiste maat FitFlop™ gekocht?

Om daar achter te komen, trekt u de FitFlop™ aan en moet u zo’n 20 tot 25 forse stappen nemen. De hiel mag dan niet over de achterkant van het voetbed komen. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan het zijn dat uw FitFlop™ te klein is en anders is de strap over uw voet te strak, waardoor deze uit de sandaal wordt gedrukt.

Is de band te strak dan is uw wreef te hoog en dan moet u misschien voor een ander model kiezen.


Verzorging

Kan ik mijn nieuwe FitFlop™ schoeisel gelijk de hele dag dragen?

Als u al eerder FitFlop schoeisel heeft gedragen, is dit geen enkel probleem. Mocht u voor het eerst op een paar FitFlop gaan lopen, dan is het verstandig om er eerst aan te wennen door ze de eerste dagen een paar uur per dag te dragen. De FitFlop is gemaakt om de spieractiviteit te verhogen en het zou dus kunnen dat u dat de eerste dagen kunt voelen in de vorm van spierpijn. Dit is absoluut niet bij iedereen zo. Onze ervaring is dat de ene FitFlop drager er wel "last" van heeft en de andere FitFlop drager niets merkt. Het is dus niet gevaarlijk of onverantwoord als u ze gelijk de hele dag draagt, maar u kunt misschien wat kleine lichamelijke ongemakken ondervinden.

Hoe verzorg ik mijn FitFlop™ schoeisel?

Op ieder paar zit een label, waarop staat hoe u het desbetreffende model kunt onderhouden, maar u kunt ook advies vinden op onze site. Op de pagina tips & advies kunt u alles lezen over het onderhoud van uw FitFlop.

Training

Train ik echt mijn been-, rug- en bilspieren?

Ja, u traint echt uw been-, rug- en bilspieren alleen zal niet iedereen dit als zodanig ervaren. De ene FitFlop drager krijgt in het begin spierpijn, terwijl de een andere FitFlop drager niets merkt. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat een FitFlop product een verhoging van de spieractiviteit teweeg brengt. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina Technologie

Val ik af als ik FitFlop™ draag?

Nee, want alleen door het dragen van FitFlop zult u geen gewicht verliezen. FitFlop kan wel zeker mee helpen in het proces van afvallen. Om gewicht te verliezen moet u met name verstandig eten en gezond bewegen. Deze combinatie geeft het beste effect. In het bewegen kan FitFlop wel degelijk iets betekenen, omdat FitFlop meer spieractiviteit teweeg brengt zult u meer calorieën verbranden als u bijvoorbeeld gaat wandelen met uw FitFlop aan.

Immitatie

Wat is het verschil tussen een imitatie FitFlop™ en een echte FitFlop™?

Door het lopen op FitFlop zult u een aantal positieve eigenschappen ervaren. Al deze positieve eigenschappen zijn wetenschappelijk onderbouwd. De FitFlop heeft een Microwobbleboard zool waar jarenlang studie naar is gedaan door wetenschappers aan het Centre for Human Performance, LSBU in Londen.

Imitatieproducten zijn niet onderbouwd met een dergelijke langdurige studie. Meer informatie over de onderzoeken vindt u op onze pagina FitFlop Technologie.